Őrmező: felszabaduló parkolóhelyek

Spread the love

December 1-jétől parkolási zónába vonták Őrmező jelentős részét, Kis-Őrmező zónásítása pedig február 6-án kezdődött el.

Hintsch György alpolgármester az elmúlt két és fél hónap tapasztalatai tükrében elmondta, az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, bevezetése óta jelentősen nőtt a szabad parkolóhelyek száma, a lakók hosszú körözés helyett otthonuk közelében tudnak megállni. Lindmayer Bence, az Újbuda Parkolásüzemeltető Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy december óta 1200 parkolási engedélyt váltottak ki Őrmezőn, több mint 80 százalékban elektronikus úton.

Az alpolgármester az eddigi kedvező tapasztalatok alapján a kis-őrmezői zónásítástól szintén a parkolási helyzet javulását várja. Annak érdekében, hogy a lakóknak legyen idejük kiváltani az engedélyeket és megszokni az új rendszert, február végéig türelmi időszak van érvényben – addig senkit nem büntetnek meg, csak figyelmeztetésekre lehet számítani.

Az Őrmezőn szakaszosan zajló zónabővítés kapcsán az alpolgármester arról is tájékoztatott, hogy mivel Őrmező olyan fővárosi zónában helyezkedik el, ahol korlátlan ideig lehet várakozni, a korábbi ígéreteknek megfelelően és a lakossági kérésekkel összhangban kezdeményezte a fővárosnál, hogy három órában maximalizálják a várakozás időtartamát azok számára, akik nem rendelkeznek éves parkolási engedéllyel. Így kivédhető, hogy például a közeli Budapest One irodaház dolgozói a viszonylag olcsó óradíj fejében Őrmezőn parkoljanak.

Fontos tudni, hogy a fizetős zónába bevont területeken működő vállalkozók gazdálkodói engedélyt válthatnak ki, amelynek birtokában fél áron tudnak parkolni az érintett helyen. Éves engedélyt csak az adott városrészben állandó lakcímmel rendelkezők válthatnak ki, egy lakásra pedig maximum két engedély jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .