Köznevelési konferencia Újbudán

A Szent Imre Gimnázium dísztermében november 26-án tartották meg a 12. Újbudai Köznevelési Konferenciát, amely idén a digitális világ hatásaival foglalkozott. A XI. kerület kisgyermeknevelőit, óvodapedagógusait, tanítóit, tanárait Orosz Anna alpolgármester, Simicskó István és Molnár Gyula országgyűlési képviselő köszöntötte.

Orosz Anna megnyitóbeszédében elismerően nyilatkozott az újbudai pedagógusokról, hangsúlyozta, hogy az oktatást hivatásul választókra óriási felelősség hárul. – A rendkívüli tempóban fejlődő világban komoly kihívás felvenni a ritmust, de a pedagógusoknak képesnek kell lenniük erre, hogy a felnövekvő generációk számára iránymutató személyiségek maradhassanak, így segítve nevelésüket – fejtette ki az alpolgármester.

Simicskó István szerint nem elegendő a tudás átadása, az intelligencia fejlesztése. – Az empátiára is meg kell tanítani a következő nemzedékeket, hogy egymásra odafigyelve építsék közösségeiket, a jövőt – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Molnár Gyula a pedagógusok méltatásakor kiemelte: bölcsen és határozottan kell eligazodniuk és rendet tartaniuk a változó világban, miközben meg kell felelniük a követelményeknek, a szülők és a fenntartók elvárásainak. – Önöknek a múlt tankönyveiből a jelenben kell megtanítani a jövőt a gyerekeknek – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A résztvevők meghallgathatták Tari Annamária klinikai pszichológus, pszichoterapeuta előadását az online tér hatására végbemenő érzelmi változásokról, valamint az oktatásban, illetve az óvodai nevelésben megjelenő agresszió és a tehetetlenség érzésének kezeléséről.

Az önkormányzat támogatásával megrendezett konferencián fellépett a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola, AMI és Zenei Szakgimnázium fúvós kvintettje, a lebonyolításban segítséget nyújtottak az Újbudai József Attila Gimnázium 9. D osztályos diákjai. Az eseményen jelen volt Hományi Tamás Márton, a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatója is. A konferenciára a X., a XIII. és a XXII. kerületből is érkeztek pedagógusok.

4010Köznevelési konferencia Újbudán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .