Garázdasággal vádolják Novák Elődöt

Egy helyi önkormányzati képviselő (Novák Előd) 2020 augusztusában az újbudai önkormányzat előtt kihelyezett zászlót rongálással távolította el.

A vádirat szerint az ügy 41 éves vádlottja – aki helyi önkormányzati képviselő – két társával – egyikük még ismeretlen – 2020. augusztus 18-án megjelentek a XI. kerületi önkormányzat épülete előtt azért, hogy a zászlótartó rúdra kihelyezett, szivárványszínű zászlót eltávolítsák. A 41 éves vádlott a zászlótartó rúd fedelét felfeszítette, majd a zászlót levonta, és azt a társának átadta. Társa ezután a zászlót egy zsákba tette, majd motorral elhajtott a helyszínről. A vádlottak cselekményét ismeretlen társuk videón rögzítette.

Az elszállított zászlót az elkövetők egy szeméttárolóba dobták. A zászlótartó szerkezet megrongálásával okozott kár csaknem 50.000 forint volt. A megsemmisített szivárványszínű zászló értéke több mint 20.000 forint volt.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 41 éves férfit egy korábbi, 2019. szeptember 27-én elkövetett garázdasággal is vádolja. A vád szerint a vádlott ezen a napon, egy XI. kerületi művelődési központban megrendezett fotókiállításon, egy fotóművész alkotását – amely egy szexuális irányultságát nyíltan felvállaló párt ábrázolt – piros festékszóróval lefújta. A festékszóróból kifújt festék a kiállító paravánt is érte. A vádlott a cselekményével csaknem 50.000 forint kárt okozott.

A kerületi ügyészség a férfit garázdaság vétségével, valamint rongálás vétségével, társát pedig rongálás vétségével vádolja. A vádiratban indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzéssel hozzon érdemi döntést, a vádlottakkal szemben pénzbüntetést szabjon ki – olvasható az Ügyészség honlapján

8080Garázdasággal vádolják Novák Elődöt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .