Segítség a Főispántól

Spread the love

Újbuda polgármesterének kérésére segítséget ígért Budapest Főváros Főispánja.

Dr. László Imre a Törökbálinti és Barackmag utcák által határolt telkeken zajló, szabálytalanul kivitelezett építkezés helyszínén tájékozódott, ahol ellenőrzést tartottak Budapest Főváros Kormányhivatalának munkatársai. A szabálytalanul kivitelezett építkezés miatt a Barackmag utcai járda és úttest csúszásnak indult. Ezért a kormányhivatal leállíttatta a munkát és kötelezte a beruházót a támfal megerősítésére, illetve a szükséges szakértői vizsgálatok elvégzésére. Ezek határideje tegnap járt le, ez indokolta a kormányhivatal ellenőrzését.  
A helyszínen nyilvánvalóvá vált, hogy az építkezés a határozat ellenére folytatódott, illetve, hogy az út sérülése egyre súlyosabb. Korábban a gázművek – hogy elkerülje a nagyobb tragédiát – kénytelen volt elzárni a gázt az utcában. Ezzel 35 házban, közel 100 ember számára szűnt meg a gázszolgáltatás. 
Dr. László Imre biztosította a bajba jutott embereket, hogy számíthatnak az önkormányzat segítségére, annak ellenére, hogy az önkormányzatnak jogi lehetőségei korlátozottak a probléma megoldására. Az önkormányzat szerződést kötött a Fővárosi Gázművekkel, amely ígéretet tett, hogy a lehető leghamarabb helyreállítja a gázszolgáltatást egy ideiglenes felszíni vezeték segítségével. Ennek több millió forintos költségét az önkormányzat átvállalja a lakóktól.  
Újbuda polgármestere beszélt arról is, hogy az önkormányzat megbízásából szakértők vizsgálják majd meg a sérült útrész hibáit. Véleményük és javaslataik alapján az önkormányzat mindent elkövet, hogy a jelenlegi, lezárt útszakaszra a lakók minél előbb behajthassanak.  
A helyszíni bejárást követően Újbuda polgármestere felkereste telefonon Budapest Főváros Főispánját és tájékoztatta a helyszínen tapasztaltakról. Sára Botond elmondta, maga is elfogadhatatlannak tartja az építkezésen tapasztalt visszásságokat, és megdöbbenéssel értesült arról, hogy közel 100 ember nem tud fürdeni, főzni az otthonában. Ígéretet tett arra, hogy az ügyet – a jogszabályoknak megfelelően – a lehető leghamarabb átadják a NAV-nak, amely szervezet kikényszerítheti beruházótól a szükséges munkálatokat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .