3 milliárd forintból épül Gyermekcentrum Újbudán

Spread the love

Elstartolt Újbuda Önkormányzatának legnagyobb, saját forrásból megvalósuló kerületi beruházása.

Letették a Madárhegyi Gyermekcentrum alapkövét, amely alá az önkormányzat és az építtető BUDA-HOLD Kft.  vezetője egy időkapszulát is elhelyezett. Az ünnepségen a kerület polgármestere arról beszélt, Újbuda időtlen idők óta nem látott ilyen jelentős önkormányzati ráfordítással zajló beruházást.


A Madárhegyi Gyermekcentrum létrehozásával a városrészben hiánypótló közszolgáltatások válnak elérhetővé a közeljövőben: új bölcsőde, óvoda, gyermekorvosi rendelő, közösségi tér és játszótér is épül. A fejlesztés eredményeként a családok számára egy egészséges, modern, minden igényt kielégítő, családbarát komplexum jön létre, amely nagymértékben elősegíti az életszínvonal növekedését. A nevelési és egészségügyi intézmények mellett fontos kiemelni a közösségi teret, amely különféle programok, szakkörök, sport- és művészeti tevékenységek, valamint közösségi összejövetelek helyszíne lehet. Mindez hosszútávon pozitívan befolyásolja a városrész versenyképességét.
Az alapkő letétele fontos lépés a projekt szempontjából, amelyet az itt élőkkel egyeztetve, igényeiket figyelembe véve valósítunk meg. Ennek egyik eleme, hogy az új komplexum részeit képező óvodai, bölcsődei csoportok, a gyermekrendelő és a közösségi tér nevét lakossági pályázat segítségével választjuk ki a közeljövőben. 
Újbuda Önkormányzata továbbra is a kerületben élők, a családok és gyermekek érdekében, az ő jövőjükért tevékenykedik, és elkötelezett a kerület hosszú távú fejlesztése mellett. A gondoskodó, otthonos Újbudáért dolgozunk!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .