Elindult Újbuda első közösségi költségvetése!

Spread the love

Elindult Újbuda első közösségi költségvetése! – 60 millió forint sorsáról dönthetnek a kerületben élők.

Újbuda Önkormányzatának fontos, hogy a kerületben élők véleményét, igényeit figyelembe véve határozza meg fejlesztési céljait. Tapasztalatunk szerint ugyanis legjobban a lakosság tudja megfogalmazni, milyen változtatásokra van szükség, hogy környezetünk szebb, élhetőbb „újbudaibb” legyen. Ezért elindítjuk a kerület első közösségi költségvetését, lehetőséget teremtve ezzel arra, hogy az újbudaiak ne csak a választások alkalmával fejthessék ki véleményüket a kerületet érintő kérdésekben.
A 2023-as költségvetésből 60 millió forintot különítettünk el a célra, ebből az összegből 6 körzetben 10-10 millió forintból valósítjuk meg a helyiek által megfogalmazott és leginkább támogatott célokat.
A folyamat első szakaszában ötleteket várunk, ezek beküldésére online és offline módon is lehetőséget biztosítunk.
Úgy véljük, nincs jó, vagy rossz ötlet, ezért minden olyan javaslatra, amely belefér a keretbe és nem ütközik a közösségi költségvetés szabályaiba, lehet majd szavazni a folyamat későbbi fázisában.
Hiszünk abban, hogy a részvételiség biztosításával még szorosabban tudunk együttműködni a lakossággal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .