Cseh Laci az elődöntőben 200 vegyesen

Cseh László 200 méter vegyesen a negyedik, Kós Hubert a hatodik idővel jutott az elődöntőbe szerdán a Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokságon.

A 14-szeres Európa-bajnok Cseh számára különösen fontos a kontinensviadal, hiszen a 2019-es világbajnokságon úszott ideje ugyan alapvetően olimpiai indulást jelentene neki, de mivel azt lassan két éve nem tudta megközelíteni, ezért Sós Csaba szövetségi kapitány egyelőre nem tette védetté őt a tokiói csapatban.


Ebben a számban 2008-ban olimpiai ezüst-, 2012-ben bronzérmes Cseh 1.58.46 perces idővel csapott célba, ami már közelít a Kvangdzsuban úszott eredményéhez (1:57.79). A 18 esztendős Kós Hubert 1:58.87-tel lett hatodik, míg Sós Dániel 2:00.54-gyel a 19. helyen zárt. A márciusi országos bajnokságon győztes Holló Balázs rosszullét miatt nem állt fel a rajtkőre.

A futamot követően a 35 éves Cseh elmondta, a körülötte kialakult szituációban csak az zavarta, hogy Sós Csaba nem ült le vele megbeszélni a döntést, amivel ugyanakkor ő is egyetért, hiszen a korábbi teljesítménye szerint sem elégséges. Hozzátette, ez a mostani jobb volt, de az esti elődöntőben is jól kell teljesítenie.


6020Cseh Laci az elődöntőben 200 vegyesen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .