Vadászati világkiállítás – Szakmai igazgató: nagyon sok a látogató a rendezvényen

Nagyon sok a látogató az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon: a nyitóhétvégére több mint 30 ezren váltottak jegyet a Hungexpóra – mondta a rendezvény szakmai igazgatója kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

    Bors Richárd elmondta, mivel a rendezvény nemcsak a fővárosban zajlik, a teljes látogatószám már elérte a 650 ezret.  
    Hozzátette, mintegy 40 ország állított ki a Hungexpón, és mintegy 100 ország képviselteti magát valamilyen formában.


    A kiállításról elmondta azt is, a Hungexpón mintegy 75 ezer négyzetméteren és nyolc pavilonban rendezték meg.
    Az állandó kiállítások betekintést nyújtanak a magyar történelembe, a különböző helyi élőhelyekre és állatfajokra. Kiemelte, hogy a világkiállításon felépült egy egymillió literes akvárium is, amelybe magyar halfajokat – köztük vizát – telepítettek.  
    Közölte azt is, hogy a trófeaszemlén – mintegy ötezer négyzetméteren – több ezer trófeát mutatnak be. Fegyverbemutatót is tartanak, és meg lehet ismerni a hagyományos vadászati módszereket is.
    Bors Richárd jelezte, hogy hétfőn mintegy 70 iskolás csoport – háromezer diákkal – kereste fel a kiállítást, míg kedden újabb 80 csoportot várnak szintén több ezer kisdiákkal. A programok számukra ingyenesek – tette hozzá.
    Szólt arról is, hétfőn lengyel napot tartottak, kedden pedig török nap lesz. Ez azt jelenti, hogy előadások és kiállítások segítségével mutatják be a tematikus témákat.

7000Vadászati világkiállítás – Szakmai igazgató: nagyon sok a látogató a rendezvényen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .