Őszköszöntő családi futóverseny Gazdagréten

Őszköszöntő családi futóversenyt szervezett Újbudán, Gazdagréten a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és az Összefogás XI. Sportegyesület vasárnap délelőtt.

Király Nóra, a Ficsak alapítója az M1 aktuális csatornán azt mondta: szívügye, hogy minél több gyermek, család sportoljon, egészségesen éljen. Nagyon sokan kapnak erőt ezekből a rendezvényekből, megkedvelik a rendszeres mozgást. Több hasonló rendezvényt is sikerült hagyománnyá tenni az elmúlt 10 évben, ilyen az őszi és tavaszi futóverseny. 2010 és 2019 között, amíg polgári kormányzás volt a kerületben, több futó- és sportpálya is épült – tette hozzá.
    Vasárnap több száz családot várnak a gazdagréti Dzsungel-park körüli futópályához, a közös zenés bemelegítés után rajtolnak először a kisebbek, majd a nagyobb iskolások. Több korcsoportban külön versenyezhetnek a fiúk és lányok a díjakért, ajándékokért – mondta a főszervező.
    A járvány okozta bezártság után különösen fontos, hogy minél többen újra elkezdjenek mozogni. Egy gyermek akkor lesz kiegyensúlyozott, ha rendszeresen sportol. A rendezvény másik célja az közösségépítés, szép emlék ez gyerekeknek és szülőknek egyaránt – mondta Király Nóra.

6750Őszköszöntő családi futóverseny Gazdagréten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .