Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület közleménye

A Hamzsabégi út – Dombóvári út – Sárbogárdi út mentén élő emberek nem tudnak beletörődni életkörülményeik radikális megváltoztatásába, amely a Kelenföld-Ferencváros vasútvonal vágánybővítésével bekövetkezne.

A Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület (popÉK; bejegyzés alatt) szept. 19-én fáklyás felvonulást szervezett, amin több százan vettek részt. Békés, családi felvonulás volt, ugyanakkor egyértelművé vált, hogy az itt élők elutasítják a nagyvárosi kerületrész „zöld tüdején” átvezető – jelenleg is sűrű járatú, nagy zajjal és rezgéssel járó – teherforgalom radikális, 40 %-os növelését.

A fáklyás felvonulás sikere lendületet adott a szept. 21-i lakossági fórumra, amelyet az egyesület kezdeményezett.
Az önkormányzat elfogadta, ahogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (képv. Nyúl Zoltán) és a Budapest Fejlesztési Központ Zrt. (képv. Vitézy Dávid) is, online jelenléttel.
Helyszín a Tranzit kávéház terasza (XI. Bukarest u.), kivetítővel. Az 5 órára kiírt fórumra sokan jöttek, kötelezően maszkban.

Már az elején csalódás ért mindenkit: közel 1 1 órán keresztül a „kívülről ismert” videók és tájékoztatók mentek a kérdések és válaszok helyett. Az egyesület 1/2 8 körül kapott – érdemben 6 – kérdezési lehetőséget.
A fórumot senki nem így képzelte, számos fontos kérdés elmaradt, meggyőző válaszok sem jöttek (pl. a V0-ás nyomvonal valós lehetőségére).
Az egyesület további egyeztetéseket kezdeményez.

A popÉK rendezvényeit részvételünkkel támogattuk.
Kiadó: Szindikátus – Összefogás a Városért Egyesület

5280Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület közleménye

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .