Nesze neked tisztességes temetés!

Ráadásul az önkormányzat lenyúlta a temetésre félre tett pénzt.

Az RTL Klub Híradója szerint a mozigépészként dolgozó, daganatos beteg férfinak nem voltak hozzátartozói, csak barátokkal tartotta a kapcsolatot.

A csatornának nyilatkozva egyikük elmondta: a férfi otthonában halt meg augusztusban, a lakást a rendőrség és a tűzoltóság segítségével nyitották fel.

„A televízió alá tett borítékban, készpénzben egymillió forintot, amit a rendőrség zárolt és elvitt, majd a XI. kerületi önkormányzathoz került” – magyarázta Barta Mihály. Ebből intézték volna egy kollégájával barátjuk temetését.

Az önkormányzatnál azonban azt mondták nekik, hogy az összeg, akárcsak a férfi lakása és összes ingósága az államé lesz, a temetést pedig ők intézik.

A férfi barátja a stábnak azt mondta, az önkormányzat ígérte, hogy három-négy hét alatt lezajlik a hamvasztás és az urnabehelyezés, de a folyamat lassan két hónapja húzódik. Kollégái, barátai szeretnék tisztességesen elbúcsúztatni és eltemettetni, a XI. kerület azonban ehhez nem járult hozzá.

Az önkormányzat azt közölte a Híradóval, hogy egy hete kapták meg a halottvizsgálati bizonyítványt, ez alapján hétfőn állították ki a halotti anyakönyvi kivonatot, a köztemetési eljárás így „ma indítható meg”.

Forrás: index.hu

1960Nesze neked tisztességes temetés!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .