Újbudán senkinek sem kell magányosan karácsonyoznia, hiszen a kerület vezetői, illetve az önkormányzat képviselői a korábbi évekhez hasonlóan idén is végiglátogatták az idősek klubjait, az idős­otthonokat és a közösségi házakat. A hagyományokhoz híven a vendégek az ajándékcsomagok és koncertjegyek mellett most is vittek magukkal a kerületben tanuló iskolások által készített meglepetéseket. A közösségi házak, illetve idősintézmények tagjai örömmel fogadták az egyedi karácsonyfadíszeket, csecsebecséket. Az önkormányzat arra törekszik, hogy a segítség és az időseknek szóló programok minél tágabb körben eljussanak az érintettekhez, akik így igazi aktív közösségi életet élhetnek.

Hoffmann Tamás polgármester jókívánságaival kezdődött a kelenvölgyi idősek karácsonyi ünnepsége a helyi közösségi házban. Az ajándékozás után a Kelenvölgyi Általános Iskola tanulói léptek fel, de volt közös éneklés is. Simicskó István országgyűlési képviselő Gazdagréten, Őrmezőn és Lágymányoson köszöntötte az ünneplőket.

 

Fotó és tartalom ujbuda.hu

 

Az Újbudai Szociális Szolgálat gazdagréti intézményében több mint százan gyűltek össze, hogy megünnepeljék a karácsonyt. Gazdagréten harminc éves múltra tekint vissza az idősellátás, a közös karácsonyozásnak is hagyománya van. Újbuda önkormányzata idén is támogatja a közösséget, a felajánlott összeget rehabilitációs sporteszközökre, a klubhelység dekorációjára, valamint táblagépre költik – tudtuk meg Geréb Gerda klubvezetőtől. A gyermekek karácsonyfadíszeinek kiosztásában Molnár László alpolgármester is segített, Szepesfalvyné Magassy Márta az Újbudai Szociális Szolgálat intézményvezetője pedig Szent Pál szeretethimnuszának egy átíratát mondta el.

A Keveháza utcában december 14-én tartották a közös karácsonyt, amelyre műsorral, közös énekléssel is készültek a tagok: volt aki énekelt, más szavalt az ünnepségen. A kerület vezetői (Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő) mellett Szepesfalvyné Magassy Márta, a szolgálat intézményvezetője is részt vett az ünnepségen, amelyen a szokásos csomagokon túl két nagyobb ajándékot is kaptak a nyugdíjasok: egy masszázsfotelt – amelyet sokan azonnal kipróbáltak –, és közkívánatra egy karaokerendszert is, mert nagyon szeretnek énekelni.

Az ÚSZOSZ albertfalvi intézményében december 12-én tartották a karácsonyi ünnepséget. A Kisújszállás utcai idősek klubjában Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte a tagokat, akik televíziót és laptopot kaptak kaptak az önkormányzat jóvoltából.

A Kenderesi Idősek Klubjában az önkormányzati ajándékok mellé a klubtagok is sütöttek finomságokat, ez minden esztendőben így van – mesélte László Gábor klubvezető. A politikusok mellett a rangidős klubtag is köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Pax et Bonum kórus karácsonyi dalaira folytatódott a házi ünnepség.

A Szent Imre Idősek Klubjában a Rudolf Kvartett karácsonyi dalokkal, köztük Bárdos Lajos és Kodály Zoltán műveivel alapozta meg a hangulatot. Az ajándékokat Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester, valamint Jankó István és Turbókné Varga Gizella önkormányzati képviselő nyújtotta át.

Bakacsi Béla, az 1962-es táncdalfesztivál győztese volt a sztárvendége idén az idősek karácsonyának a Kelenvölgyi Közösségi Házban december 18-án. Az ünneplőket Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Molnár László, Újbuda alpolgármestere köszöntötte, majd Wendlerné dr. Pirigyi Katalin képviselővel együtt adták át a kerületi gyerekek ajándékait a városrész időseinek.

Újbuda

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*