Újbuda pert nyert

Spread the love

Újbuda pert nyert – újra megsemmisítették a Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyét.

Megsemmisítette a Déli Körvasút beruházás környezetvédelmi engedélyét a Fővárosi Törvényszék. A civil társadalom és Újbuda Önkormányzata által indított közigazgatási perben a bíróság megállapította: a kormányhivatal jogszabálysértést követett el, amikor az előző ítéletnek nem megfelelő módon adta ki az engedélyt, mert az nem felelt meg maradéktalanul a korábbi engedélyt megsemmisítő ítélet iránymutatásainak. 
Továbbra is határozottan nyitottak vagyunk a szakszerű, megfelelően előkészített és a helyi társadalom szempontjait is figyelembe vevő megoldásra. Álláspontunk szerint a nem Budapest célirányú teherforgalmat a lakott területek elkerülésével, a V0 vasútvonal megvalósításával kell lebonyolítani, hogy az Újbudán áthaladó városi vonalszakasz fejlesztésére valóban csak az elővárosi személyforgalom érdekében, a meglévő környezeti elemeket nem károsító módon kerülhessen sor. 
Újbuda Önkormányzata a civilekkel közösen (Védegylet, Popék) korábban már több alkalommal is bemutatta a Déli Körvasúttal és a V0 vasútvonallal kapcsolatos konstruktív műszaki javaslatait a beruházó minisztériumnak. Indítványainkra hónapok óta nem reagált a szaktárca, annak ellenére, hogy az ügyben eddig illetékes miniszterhelyettes erre határozott ígéretet tett. 

(ÖS)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .