Egy doboz sört és a dohánybolt bevételét követelte a férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett kísérlete miatt folytat eljárást egy budapesti férfivel szemben, aki a gyanú szerint egy fővárosi dohányboltba ment be haszonszerzési céllal, ám az eladó határozottsága és lélekjelenléte miatt üres kézzel távozott – írja a police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2021. június 20-án 10 óra 50 perc körüli időben egy 30 centiméteres csavarhúzóval a kezében ment be egy újbudai dohánykereskedésbe, ahol magához vett egy doboz sört, és a csavarhúzó hegyét az eladó felé tartva a pulthoz lépett.

Az alkalmazottnak ekkor azt mondta, hogy „Ez kemény lesz.”, majd az üzlet teljes bevételét követelte tőle. A pénztáros erre határozottan közölte a férfival, hogy már úton van a biztonsági szolgálat. A rabló ekkor az üzlet kijárata felé indult a doboz sörrel, az eladó azonban rászólt, hogy azt hagyja ott, mert nem fizette ki, a férfi pedig megvált az italtól és távozott.

A nyomozás során a rendőrök azonosították a 27 éves T. Márkot, majd  2021. június 21-én elfogták és előállították a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A nyomozók az elkövetéshez használt csavarhúzót is megtalálták és lefoglalták, T. Márk pedig elismerte a bűncselekmény elkövetését.


6200Egy doboz sört és a dohánybolt bevételét követelte a férfi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .