Kurucinfós képviselő az önkormányzatban

Spread the love

 

Arold Péter

Mi Hazánk Mozgalom alelnöke idén február végén résztulajdonosként bukkant fel egy cégben, amely a rasszista, antiszemita, a hatóságok által is üldözött Kuruc.info hirdetési felületeit értékesíti. – írja a media1.hu

Novák annyira szélsőséges volt, hogy a Jobbikból is távoznia kellett, amit az után a felesége – aki szintén tagja lett a Mi Hazánk Mozgalomnak – is kilépett.

Blikk szerint Novák másfél évtizede tagadja azt a pletykát, hogy ő irányítja a neonáci tartalmakat is megosztó portált, amelyen nem ritkák az Adolf Hitlert és a nácikat éltető cikkek, az 1930-as évek nyilas pártlapjait idéző zsidó karikatúrák, emellett következetesen tagadják a holokausztot, és alacsonyabb rendű „fajként” utalnak az afrikaiakra vagy a romákra. Novák egy kérdésre úgy fogalmazott, hogy „bajtársi” kapcsolatban van a Kuruc.infóval.

Az antiszemita, rasszista média eddigi utolsó húzása volt az, amikor a napokban megszellőztette, hogy a világhírű magyar kutató Karikó Katalin, 1978-ban „aláírt.”

Erről Jeszenszky  „volt már minden” Géza is írt Facebook oldalán – és nagyon helyesen – megvédte

De maradjunk a képviselőnél. Novák Előd résztulajdonosa annak Hunimod Kft.-nek amelyről nem sok információ lelhető fel, de korábbi nevén, Unified Quality Kft.-ként elég hírhedt volt: 2013-ban ők fizették a Kuruc.info óriásplakátját, ami Budapest egyik frekventált helyén bukkant fel. Erről az index.hu írt még akkor.

Fotó: index

Az óriásplakát a budaörsi társasház falán volt kihelyezve, a portál még 2013 augusztusában hirdetett banner- és plakátpályázatot, és az egyik beküldött „pályamű” ötlete nyomán készült végül el az óriásplakát. „A győztes alkotást és lehetőség szerint egy másikat is szerettek volna még akkor közterületi óriásplakáton megjeleníteni, ehhez  olvasóik támogatását is kérték. A nyomtatás és egy jobb hely havi bérleti díja együtt kb. ötvenezer forint”volt.  

A Blikk kérdésére, miszerint nem tartja-e aggályosnak azt, hogy a Mi Hazánk is – aminek Novák az alelnöke – hirdet a cégen keresztül a portálon, úgy reagált:

„A Mi Hazánk Mozgalom soha nem hirdetett a Kuruc.info hírportálon pénzért, s nem is fogunk, baráti kapcsolat alapján jelennek meg ott az anyagaink, cserébe mi is reklámozzuk a legolvasottabb jobboldali hírportált a rendezvényeinken, hírlevelünkben, kiadványainkban, stb.”


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .