Villamosmegálló átépítések Újbudán

2020 júliusában elkezdődik a 17-es, 19-es és 41-es villamosok vonalán lévő Selmeci utca és a Szent Margit Kórház megállóhely átépítése.

A peronok felújításával válik teljesen akadálymentessé a Budai fonódó villamoshálózat. A projekt Budapest Főváros Önkormányzata költségvetéséből, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában, a Colas Közlekedésépítő Zrt. kivitelezésében valósul meg.

Az új peronok igazodnak az alacsonypadlós CAF Urbos villamosok szintjéhez és hosszúságához, így egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak. A projekt megvalósulásával a jövőben kerekesszékkel és babakocsival is akadálytalanul lehet használni a villamosokat. A gyalogátkelőknél rámpa könnyíti meg a le és feljutást, a látásukban korlátozottak közlekedését pedig vakvezető sáv segíti.

A Föld utca–Farkastorki út közötti szakaszon gömbsüvegsort alakítanak ki a vágányzóna mellett. A beruházás során felújítják az érintett közműveket, kiváltják és korszerűsítik a felsővezeték-hálózatot, valamint az érintett útszakaszok átépítése és felújítása is megtörténik. A peronok átépítéséhez elengedhetetlen villamospótlás a BKV Zrt. tervszerű karbantartásaival összehangoltan történik majd. A felújítás idejére a 160-as, a 260-as, a 260A és a 960-as autóbuszok Szent Margit kórház megállóhelyét áthelyezik.

A kivitelezési munka 2020. július 27-én kezdődik, és várhatóan 2020 novemberéig tart. A projekt költsége nettó 247,3 millió forint.

Budapest, 2020. július 25.

Budapesti Közlekedési Központ

 

4990Villamosmegálló átépítések Újbudán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .