Rendőri túlkapás, vagy szabályos intézkedés?

Arold Péter

Több szemtanú szerint a rendőrök eljárása nem állt arányban az elkövetett szabálysértés tartalmával, brutálisnak vélték  a rendőri intézkedést, mikor egy nő kerékpárjával áthajtott a piroson és nem állt meg e rendőri ellenőrzésre. 

Elő fogom állítani higgye el. Ne velem szórakozzon, ne a hatósággal szórakozzon. Mit képzel magáról? Magának mindent lehet? Kérdezem!

hangzottak el a fenti mondatok a rendőr szájából az intézkedés közben.

A rendőrség reagált az Index megkeresésére:

Tájékoztatásuk szerint 2020. május 16-án 11 óra 35 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának járőrei intézkedtek egy kerékpáros nővel szemben, mert a kerékpáros áthajtott a piros jelzésen a XI. kerületben, a Bertalan Lajos utca és a Bartók Béla út kereszteződésénél.

A nő nem állt meg a rendőri felszólításra, és tovább akart hajtani. Nem volt hajlandó igazolni magát, majd valótlan adatokat diktált be.

Elmondásuk szerint a nő az intézkedésnek többször ellenállt, kiabált, és az egyik intézkedő járőrt megrúgta.
A rendőrök az erőszakosan fellépő nővel szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak. Az intézkedés alá vont nő a valódi személyazonosságát csak a rendőrautóban közölte. Az intézkedés során a nőnek személyi sérülése nem keletkezett.

A rendőrök a nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságra előállították és tájékoztatták az illetékes ügyészséget, továbbá feljelentést tettek ellene a tilos jelzésen való áthaladás szabályszegése miatt.

Címlapfotó: index.hu

4850Rendőri túlkapás, vagy szabályos intézkedés?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .