DK-s korrupció gyanúja miatt feljelentést tett a Mi Hazánk

A DK-s vezetésű Újbuda önkormányzatában „elburjánzott” korrupció miatt feljelentést tett a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt alelnöke szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hirdetés

Ágyi poloska irtás Budapest

A XI. kerület önkormányzata, a DK-s alpolgármester utasítására, versenyeztetés nélkül az MSZP helyi elnökségi tagja által vezetett Ázsia Boltból vásárolt 13 millió forintért túlárazott tartós élelmiszert – közölte Novák Előd, aki a kerület önkormányzati képviselője is egyben. A megvásárolt élelmiszereket tartalmazó csomagokat ezt követően 5300 forintért árulták az újbudai polgároknak, szociális intézkedésként beállítva az akciót – tette hozzá a politikus. Mint elmondta: a márciusban összeállított csomagokat a koronavírus-járvány első hulláma idején úgy hirdették a kerületi lapban, hogy annak megvásárlásával a helyiek elkerülhetik a bolti beszerzéssel járó fertőzésveszélyt. A 16 féle rossz minőségű, egészségtelen termékből álló csomagok az önkormányzat nyakán maradtak; a 3 ezer csomagból csak 43-at tudtak eladni – közölte. A beszerzésre a DK alpolgármesterének, Bakai-Nagy Zitának a nyomására került sor, ő utasította az önkormányzat üzemeltető cégének vezetőjét, hogy versenyeztetés helyett kifejezetten az MSZP helyi elnökségi tagja, Baráz András által vezetett, nem is Újbudán működő Ázsia Boltból vásárolják a termékeket – ismertette. Közlése szerint, a 13 millió forinton felül 381 ezer forintot fizetett az önkormányzat a szállításért, illetve a 9 ezer reklámzacskóért további 405 ezer forintot. Példaként említette, hogy a 6 ezer liter tejből 161 dobozt selejtezni kellett, a szintén 6 ezer kenyér darabjáért 480 forintot fizettek, a rizs kilójáért pedig 565 forintot. Szerinte a termékek bármilyen nagyáruházban olcsóbban beszerezhetőek lettek volna, a kenyér például 200 forintért, a rizs pedig 350 forintért. Ugyanakkor a cukrot is 300 forintért, vagyis a piaci ár feletti áron vették kilónként – mondta a politikus.
5410DK-s korrupció gyanúja miatt feljelentést tett a Mi Hazánk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .