Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata nyílt tervpályázatot hirdetett „Ottlik-kert” címen.

Ottlik kert

A pályázat célja egy olyan közösségi tér létrehozása a kerület szívében, amely egyszerre állít emléket Ottlik Géza Kossuth- és József Attila-díjas írónak, műfordítónak, és ad új funkciót az egykori, Bukarest utcai buszvégállomás környezetének- Kosztolányi Dezső tér, Bukarest utca és az Ulászló utca által körbezárt terület- is.

A bírálóbizottság elnöke az a Mohácsi Sándor tájépítész, akinek tervezőirodája több újbudai tér, például a Bikás park tervezésében is részt vett. Rajta kívül a bizottság tagja még Erő Zoltán építész, urbanista, aki az M4 metrovonal megállóinak egyik tervezője, Gálhidy Péter szobrász, Kulcsár-Szabó Zoltán irodalomtörténész, valamint az önkormányzat részéről Hoffmann Tamás polgármester, Büki László városgazdálkodási igazgató és Takács Viktor mb. főépítész is.
A pályázati kiírás, a szükséges mellékletek és minden további információ az http://ottlikkert.ujbuda.hu/internetes oldal érhetők el, az esetleges kérdéseket az ottlikkert@ujbuda.hu e-mail címre várják.

A pályázati anyagok benyújthatók személyesen 2018. szeptember 10-től szeptember 21-ig.

1510Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata nyílt tervpályázatot hirdetett „Ottlik-kert” címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .